Atenție: Anul acesta, începând cu luna mai, vă invităm să fiți alături de noi pentru o nouă inițiativă „Europa, casa noastră”.Mulțumim tuturor celor care ne-au susținut și au participat la ediția precedentă!

Concurs desene Ziua Europei 2013

 

Este organizat anual de Reprezentanţa Comisiei Europene în România și se adresează elevilor din ciclul primar şi cel gimnazial, care sunt invitaţi să dezvolte creaţii proprii, fără contribuţia altor persoane. Concursul îşi propune să întărească şi să susţină educaţia pentru cetăţenie europeană din şcoli. Participanţii vor avea ocazia să demonstreze originalitate şi creativitate în a reda, prin forme şi culori, modul în care percep mediul lor de viaţă ca parte a contextului european. Important este ca elevii să înţeleagă că acest context este fundamentat pe valori culturale comune: libertate, democraţie, stat de drept, egalitate si respect pentru drepturile omului.

 

Formatul lucrării pentru concurs

Lucrarea pentru concurs trebuie să fie de mărimea A3 (297 x 420 mm). Orice tehnică compozițională este acceptată: ulei, acuarelă, creion, peniță, colaj, ceracolor, etc. Lucrarea trebuie să fie însoțită de Formularul nr.1, pe care il puteti descarca de pe website-ul www.europacasanoastra.ro.

Premii

Vor fi selectați câte 30 de finaliști pentru fiecare categorie (ciclul primar, ciclul gimnazial), urmând ca elevii desemnați câștigători să fie premiați în cadrul unei festivități de premiere ce va avea loc la București. La această festivitate vor fi invitați să participe cei 60 de finaliști. Desenele finaliștilor vor fi postate și pe site-ul Reprezentanța Comisiei Europene în România (www.ec.europa.eu/romania).

Premiile vor fi acordate pentru fiecare categorie în parte (premiul I, II, III) și vor consta în truse de pictură. De asemenea, participanții, finaliștii și câștigătorii vor primi câte o diplomă de participare, iar lucrările acestora vor fi ulterior înscrise într-o licitație special organizată pentru colectarea de fonduri destinate copiilor dezavantajați.

Elevii participanți la concurs vor primi diplome electronice, iar finaliștii și câștigătorii vor primi diplome cartonate. Profesorii îndrumători vor primi diplome de participare. Diplomele de participare ale elevilor și profesorilor îndrumători vor fi transmise electronic la finalul concursului (la o săptămână după festivitatea de premiere).

Lucrările calificate pentru finală, precum şi cele câştigătoare vor lua parte la o licitaţie al cărei scop este colectarea de fonduri menite să ofere sprijin unor grupuri dezvantajate (copii cu diferite afecţiuni medicale, orfani sau fără posibilităţi materiale).