Atenție: Anul acesta, începând cu luna mai, vă invităm să fiți alături de noi pentru o nouă inițiativă „Europa, casa noastră”.Mulțumim tuturor celor care ne-au susținut și au participat la ediția precedentă!

Despre voluntariat cu solistul trupei Vunk

Implicare, libertate în gândire şi profesionalism. Acestea sunt câteva dintre cuvintele prin care l-am putea descrie pe Cornel Ilie, solistul trupei Vunk, în urma întâlnirii cu elevii liceului “Stefan Odobleja” ce a avut loc pe 29 mai.

Fiind invitat să le vorbească liceenilor despre beneficiile voluntariatului, Cornel a transmis un mesaj central, anume: “Voluntariatul înseamnă implicare în viaţa societăţii”, subliniind faptul că nu ar trebui să ne ferim de voluntariat, indiferent de vârsta pe care o avem, ci dimpotrivă acţiunea de voluntariat ar trebui privită cu seriozitate, la fel cum privim un job, o lucrare importantă, un examen sau orice altă activitate.

Atitudinea lui Cornel şi viziunea sa despre societate, despre proiectele de voluntariat în care s-a implicat până acum, dar şi despre cele în care ar dori să se implice pe viitor au demontat mitul conform căruia pentru orice persoană publică, voluntariatul reprezintă doar un mijloc pentru a-şi crea un renume, o imagine pozitivă în faţa publicului.

Prezentarea?? Hmm…deloc plictisitoare, ci mai degrabă antrenată şi interesantă, prin prisma argumentelor care susţineau ideea de bază, a exprimării succinte sau a micilor glumițe care au creat o atmosferă plăcută şi au binedispus pe toată lumea. Cât despre feedback-ul primit din partea liceenilor, nu putem spune decât că a fost aşa cum ne doream: aceştia au interacţionat, s-au implicat în discuţie şi mai mult de atât, s-au dovedit a fi foarte deschişi vis-à-vis de ideea de a se implica în proiectele de voluntariat, chiar dacă acestea sunt până la urmă, acţiuni benevole.

Prin urmare, nu putem spune decât că ne bucură să vedem faptul că dincolo de indiferenţa unora mai sunt şi oameni cărora le pasă: le pasă de ei, de părinţii lor, de oamenii din jurul lor, de societatea în care trăiesc! Iar atunci când observăm că și unele persoane publice vorbesc cu pasiune despre voluntariat și încurajează implicarea în proiectele de genul acesta, experiența și sentimentul de mulțumire că ai cunoscut oameni interesanți, devin și mai placute.