Atenție: Anul acesta, începând cu luna mai, vă invităm să fiți alături de noi pentru o nouă inițiativă „Europa, casa noastră”.Mulțumim tuturor celor care ne-au susținut și au participat la ediția precedentă!

Dezbateri intense la Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” din București

Echipa de comunicatori a campaniei „Europa, casa noastră” a avut, pe 31 octombrie, o prezentare foarte interactivă cu elevii de la Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza”.

Astfel, prezentarea concursului Lider European, unde adolescenții sunt încurajați să aducă soluții unei probleme a orașului în care trăiesct prin dezvoltarea unui proiect, a generat dezbateri privind avantajele și piedicile acțiunilor de voluntariat în România. Din discuții, liceenii au dovedit că au cunoștințe solide legate de UE, fiind implicați în proiecte europene, dar și că au luat parte la acțiuni de voluntariat. Discuțiile s-au purtat și pe marginea conceptului de leadership și a tehnicilor de vorbit în public.

În plus, Liliana Comănescu, reprezentanta Direcţiei Generale Traduceri din cadrul Comisiei Europene, le-a viorbit liceenilor despre multilingvism și importanța cunoașterii limbilor străine în contextul actual.