Atenție: Anul acesta, începând cu luna mai, vă invităm să fiți alături de noi pentru o nouă inițiativă „Europa, casa noastră”.Mulțumim tuturor celor care ne-au susținut și au participat la ediția precedentă!

Discutii si jocuri despre Uniunea Europeană cu elevii de la scoala generala Sura Mica din judetul Sibiu

Cine spune că informațiile despre Uniunea Europeană nu pot fi atrăgătoare și distractive? Copiii de la școala cu clasele I-VIII din localitatea Șura Mică, județul Sibiu, au repetat și învățat lucruri interesante despre UE prin jocuri. Astfel, după ce au aflat cine sunt fondatorii UE, care sunt instituțiile europene și ce fac acestea, ei au trebuit să recunoască țări europene, să numească țări din Uniune care încep cu litera S, de exemplu sau să recunoască câțiva europeni celebri.

Acțiunea de la școala din Șura Mică a fost sprijinită și de Centrul de Informare Europe Direct Șelimbăr, Livia-Cristina Buldur, reprezentanta acestei organizații, povestindu-le copiilor mai multe despre drepturile lor de cetățeni europeni. În plus, copiii au aflat mai multe despre toleranța și buna înțelegere între generații diferite, asta în contextul anului 2012, anul european al îmbătrânirii active și al solidarității între generații.