Atenție: Anul acesta, începând cu luna mai, vă invităm să fiți alături de noi pentru o nouă inițiativă „Europa, casa noastră”.Mulțumim tuturor celor care ne-au susținut și au participat la ediția precedentă!

Elevii de la liceul de arta Marin Sorescu, incurajati sa empatizeze cu seniorii prin proiecte de voluntariat

Echipa campaniei „Europa, casa noastră” a ajuns și în Craiova, la liceul de artă \"Marin Sorescu\", unde a prezentat  concursul Lider European. Chiar dacă liceenii au arătat la început o lipsă de încredere în capacitatea lor de a schimba în bine comunitatea în care trăiesc, la sfârșitul prezentării au decis că este cel mai bun moment pentru a se înscrie în concurs, încercând măcar să facă ceva bun pentru orașul lor.

Acțiunea a avut sprijinul Centrului de Informare Europe Direct Craiova, reprezentanții centrului împărțind numeroase materiale informative privind Uniunea Europeană. Cum 2012 este anul european al îmbătrânirii active și al solidarității între generații, a fost realizat pe această temă și special pentru evenimentul de la liceu un interviu filmat cu domnul Dan Podeanu - antrenor emerit spadă fete. De asemenea, domnul Pavel Sopov, profesor universitar la Facultatea de Litere din Craiova, a spus câteva cuvinte despre importanța toleranței și înțelegerii între generații.