Atenție: Anul acesta, începând cu luna mai, vă invităm să fiți alături de noi pentru o nouă inițiativă „Europa, casa noastră”.Mulțumim tuturor celor care ne-au susținut și au participat la ediția precedentă!

Elevii de la scoala generala Isalnita, foarte implicati in discutii pe teme europene

Echipa de comunicatori ai campaniei „Europa, casa noastră” a avut o surpiză plăcută la școala cu clasele I-VIII din Ișalnița, județul Dolj. Și asta nu doar datorită școlii frumoase, ci mai ales datorită copiilor isteți care s-au implicat intens în discuțiile pe teme europene. Au aflat mai multe despre Jean Monnet și Robert Schuman - fondatorii UE, despre instituțiile europene, dar și despre drepturile pe care cei mici le au ca și cetățeni ai Uniunii Europene. În plus, elevii au aflat care sunt simbolurile UE, care au fost etapele consituirii Uniunii sau ce înseamnă de fapt zona euro.

După prezentarea interactivă, reprezentanții Centrului de Informare Europe Direct Craiova au oferit informații despre ceea ce poate face centrul pentru cei mici sau pentru părinții lor. Chiar dacă sunt încă mici, elevii pot oricând să afle mai multe despre drepturile lor în calitate de cetățeni UE.