Atenție: Anul acesta, începând cu luna mai, vă invităm să fiți alături de noi pentru o nouă inițiativă „Europa, casa noastră”.Mulțumim tuturor celor care ne-au susținut și au participat la ediția precedentă!

Elevii scolii generale din Dobarlau au aflat ce sunt si care este rolul institutiilor europene

Chiar dacă au auzit de Comisia Europeană sau de Parlamentul European la televizor, copiii de la școala cu clasele I-VIII din Dobârlău, județul Covasna, nu aveau foarte clar în minte ce sunt cele două organizații sau ce fac. Astfel încât echipa de comunicatori ai campaniei „Europa, casa noastră” le-a explicat pe înțelesul lor ce este Comisia Europeană, le-a povestit despre comisarul pe agricultură Dacian Cioloș și le-a atras atenția asupra existenței Reprezentanței Comisiei Europene în România.

În plus, copiii au primit de descifrat „ghicitori” despre Uniunea Europeană, unde au dat dovadă că știu multe despre simbolurile UE: imnul, drapelul sau ziua Europei.

Și pentru că 2012 e anul european al îmbătrânirii active și al solidarității între generații, Alina State, reprezentanta Asociației de tineret ECOU, le-a vorbit copiilor despre înțelegerea și toleranța între generații, povestindu-le mai multe și despre experiența ei ca voluntar.