Atenție: Anul acesta, începând cu luna mai, vă invităm să fiți alături de noi pentru o nouă inițiativă „Europa, casa noastră”.Mulțumim tuturor celor care ne-au susținut și au participat la ediția precedentă!

Etapele Uniunii Europene, pe ințelesul copiilor de la Scoala Theodor Chindea din judetul Harghita

Localitatea Voșlăbeni din Harghita a intrat pe harta campaniei „Europa, casa noastră”, după ce echipa de comunicatori a avut o discuție cu elevii școlii despre Uniunea Europeană. Printre altele, copiii au aflat cine sunt Jean Monnet și Robert Schuman, cum au contribuit cei doi la fondarea Uniunii și care au fost etapele constituirii aceastei „familii” de 27 de state,

Copiii au aflat, de asemenea, ce au reprezentat Comunitatea Europeană a Cărbunelui și Oțelului sau Comunitatea Economică Europeană. Dar, pentru a nu fi bombardați de prea multă informație, elevii au fost implicați și în jocuri distractive de recunoaștere a țărilor din Uniune.

Echipei de comunicatori ai campaniei s-a alăturat și Somogyi Attila, coordonatorul Centrului de Informare Europe Direct din județ (Odorheiul Secuiesc), explicându-le copiilor că rolul acestui centru este să le ofere informații foarte importante privind și drepturile lor de mici cetățeni UE.