Atenție: Anul acesta, începând cu luna mai, vă invităm să fiți alături de noi pentru o nouă inițiativă „Europa, casa noastră”.Mulțumim tuturor celor care ne-au susținut și au participat la ediția precedentă!

Europa, direct la elevii scolii din Prejmer, judetul Brasov

Campania Europa, casa noastră a adus copiilor școlii generale din Prejmer, județul Brașov, informații și jocuri despre Uniunea Europeană. Elevii au aflat ce înseamnă zona euro, cine este comisarul Dacian Cioloș, care este diferența dintre Comisia Europeană și Parlamentul European, care sunt țările care poartă discuții cu Uniune pentru aderare. Dar, pe lângă aceste informații, copiii au aflat că a învăța mai multe despre Uniunea Europeană poate fi și distractiv. Astfel, s-au implicat într-un joc de recunoaștere a unor țări din UE, a unor celebrități europene, dar au răspuns și unor ghicitori despre UE.

Acțiunea nu a putut fi completă fără implicarea Gabrielei Tudor, coordonator al Centrului de Informare Europe Direct Brașov. Gabriela a povestit copiilor ce poate face acest centru de informare pentru ei și părinții lor și le-a atras atenția că este important ca ei să fie informați cu privire la drepturile pe care le au ca mici cetățeni ai Uniunii Europene.