Atenție: Anul acesta, începând cu luna mai, vă invităm să fiți alături de noi pentru o nouă inițiativă „Europa, casa noastră”.Mulțumim tuturor celor care ne-au susținut și au participat la ediția precedentă!

Interes pentru voluntariat la Drobeta Turnu Severin

Vizita din cadrul campaniei „Europa, casa noastră”, de la 31 martie, le-a oferit elevilor de la Colegiul Naţional „Traian” din Drobeta Turnu Severin ocazia să afle mai multe despre voluntariat, un subiect de interes pentru liceeni. Pe de o parte, comunicatorul Chelgate, Bogdan Munteanu, a susţinut o prezentare pe tema „2011 – Anul european al Voluntariatului”, explicând ce este voluntariatul, ce impact are în societăţile unde rolul său este bine fundamentat de mai multă vreme şi ce beneficii obţin voluntarii în privinţa viitoarei cariere profesionale.
Pe de altă parte, invitatul special, Mirela Mazilu – profesor universitar şi preşedinte al Asociaţiei de Ecologie, Turism şi Biodiversitate din Drobeta Turnu Severin – a subliniat avantajele aduse de voluntariat pentru dezvoltarea personală. Invitata a arătat că voluntariatul este o bună ocazie de exersare a spriritului de echipă şi a limbilor stăine, precum şi de asumare a unor resposabilităţi. La finalul întâlnirii, cel puţin trei dintre elevii prezenţi s-au arătat interesaţi în a deveni voluntari în ONG-uri locale.