Atenție: Anul acesta, începând cu luna mai, vă invităm să fiți alături de noi pentru o nouă inițiativă „Europa, casa noastră”.Mulțumim tuturor celor care ne-au susținut și au participat la ediția precedentă!

Liceeni si bloggeri brasoveni fata in fata cu Europa, casa noastra

Colegiul Național „Unirea” din Brașov a avut oaspeți! Echipa de comunicatori a campaniei „Europa, casa noastră” le-a povestit liceenilor despre provocarea pe care Reprezentanța Comisiei Europene în România o are pentru ei: concursul Lider European. Acesta le poate aduce premii în bani pentru proiecte de voluntariat prin care relevii pot rezolva probleme ale comunității în care trăiesc.

Dar marele câștig nu este reprezentat de bani, ci de experiența pe care liceenii o vor câștiga prin gândirea unor proiecte de la A la Z. Liceenii au aflat și au discutat pe teme precum tehnicile de vorbire în public sau importanța de a avea un lider.

La acțiune a luat parte Gabriela Tudor, coordonatoarea Centrului de Informare Europe Direct din Brașov, ea explicând ce face centrul pentru elevi. De asemenea, pentru a sublinia avantajele voluntariatului chiar prin experiențe reale, acțiunea a avut ca invitat special pe Laura Istrate, director executiv al Centrului de Voluntariat Brașov.  Acțiunea a avut și sprijinul blogosferei din Brașov, prin participarea lui Alex Pîrcălăboiu și a lui Iancu Popescu, cunoscuți bloggeri locali.