Atenție: Anul acesta, începând cu luna mai, vă invităm să fiți alături de noi pentru o nouă inițiativă „Europa, casa noastră”.Mulțumim tuturor celor care ne-au susținut și au participat la ediția precedentă!

Liceenii din Maramureș, pregătiți pentru competiție

Concursul Lider European a fost prezentat și în județul Maramureș, liceenii de la Colegiul National \"Gheorghe Șincai\" Baia Mare aflând informații, în data de 26 octombrie, despre UE și avantajele voluntariatului. În cadrul acțiunii au luat parte și Margareta Căpilnean, coordonator al centrului de informare Europe Direct din Maramureș, Diana Sabo, Președintele Asociaţiei pentru Dezvoltare prin Educaţie, Informare şi Susţinere – D.E.I.S. și Emil Pop, reprezentantul Asociației EcoLogic, custodele Rezervației Naturale Creasta Cocoșului.

Liceenii au fost încurajați să se înscrie în competiția Lider European, unde trebuie să identifice o problemă a orașului în care trăiesc, să formeze echipe de câte patru membri și să gândească un proiect de voluntariat prin care să aducă soluții problemei respective. Au fost discuții despre importanța voluntariatului, despre ceea ce înseamnă să fii lider și despre tehnici de vorbit în public.