Atenție: Anul acesta, începând cu luna mai, vă invităm să fiți alături de noi pentru o nouă inițiativă „Europa, casa noastră”.Mulțumim tuturor celor care ne-au susținut și au participat la ediția precedentă!

Liceenii din Sibiu au primit cu mare entuziasm echipa Europa, casa noastra

Elevii de la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu din Sibiu au prezentat un mare interes pentru Concursul Lider European.  Aceștia au identificat o serie de probleme cu care se confruntă comunitatea în care trăiesc, probleme pe care, dacă ar putea, le-ar găsi soluții cât de curând: furturile, drogurile, lipsa pistelor de bucicliști, prea puține locuri de recreere. Elevii au aflat cât de importante sunt calitățile de lider pentru buna funcționare a unei echipe care va participa la Lider European.

La acțiune au luat parte Mihai Indreș și Buldur Livia-Cristina, cei doi reprezentând Centrul de Informare Europe Direct Șelimbăr, punctul de informare din județul Sibiul al Reprezentanței Comisiei Europene în România. Cei doi au subliniat faptul că elevii se pot informa la acest centru oricând vor să plece într-o țară din UE, când vor să dezvolte proiecte legate de Uniune sau
când pur și simplu vor să fie mai bine informați privind drepturile lor de cetățeni ai UE. Și, deoarece liceenii încep să se gândească  și la viitorul lor profesional, Viorica Pastor, reprezentanta rețelei europene EURES , le-a vorbit despre oportunitățile de angajare pe care ei le vor avea mai târziu pe piața muncii din UE. Ea a menționat că tot ceea ce trebuie să facă elevii pentru a profita de toate oportunitățile pe care Uniunea le oferă este să se informeze foarte bine.