Atenție: Anul acesta, începând cu luna mai, vă invităm să fiți alături de noi pentru o nouă inițiativă „Europa, casa noastră”.Mulțumim tuturor celor care ne-au susținut și au participat la ediția precedentă!

Liceenii „uniristi”, pregatiti pentru provocarea concursului Lider European

Echipa de comunicatori ai campaniei naționale „Europa, casa noastră” a ajuns și în județul Vrancea, prezentând concursul Lider European liceenilor de la Colegiul Național „Unirea” din Focșani. Aceștia au fost încântați de ceea ce li s-a prezentat. Li s-a părut interesant concursul Lider European, cu atât mai mult cu cât elevii se implicaseră până acum în acțiuni de voluntariat și în diferite proiecte extra școlare. Mai mult, „uniriștii”, cum sunt denumiți cei care învață la colegiul vizitat, au fost receptivi la noțiuni precum vorbitul în public sau leadership. Printre tinerii ascultători s-a aflat și Mădălin Blidaru, elev al colegiului „Unirea” și blogger activ.

Invitații speciali ai acțiunii au fost doamna Anamaria Cătănoiu, Preşedintele Asociaţiei POTPOURRI din Focşani, şi domnul Tudorel Bezea, membru fondator al asociaţiei şi cunoscut blogger vrâncean. Cei doi au pus accent pe proiectele în care elevii se pot implica în cadrul asociației, declarându-și totodată sprijinul pentru echipele care se vor înscrie în Lider European.

Printre altele, echipa „Europa, casa noastră” a aflat povestea inscripționărilor pe cărămizile din care este construit Colegiul Național „Unirea”. Este o tradiție pentru elevii liceului să își înscripționeze numele și anul scrijelirii pe cărămizi. Cele mai vechi datează din anii `50.