Atenție: Anul acesta, începând cu luna mai, vă invităm să fiți alături de noi pentru o nouă inițiativă „Europa, casa noastră”.Mulțumim tuturor celor care ne-au susținut și au participat la ediția precedentă!

Micii cetățeni europeni de la școala din Scheia Cladovei au aflat ce drepturi au

Nu mai este un mister pentru elevii școlii nr. 5 din Scheia Cladovei, județul Mehedinți, cine sunt fondatorii Uniunii Europene sau care au fost etapele constituirii UE. Copiii au aflat multe lucruri interesante despre drepturile lor ca și cetățeni UE, despre moneda euro și instituțiile europene. Copiii au învățat jucându-se. Astfel, au recunoscut diferite țări din Uniunea Europeană sau au răspuns la ghicitori simpatice pe teme europene. În plus, au aflat care sunt simbolurile Uniunii, ce reprezintă cele douăsprezece steluțe de pe drapelul albastru sau ce înseamnă de fapt deviza „Unitate în diversitate”.

Invitata specială a acțiunii, Dana Borontiș, reprezentanta Asociației „NIKE” de Dezvoltare și Ajutorare, le-a explicat copiilor ce înseamnă solidaritatea între generații și de ce este bine să încerce să empatizeze cu cei mai vârstnici. Copiii au fost foarte atenți și cu siguranța au rămas cu multe informații utile.