Atenție: Anul acesta, începând cu luna mai, vă invităm să fiți alături de noi pentru o nouă inițiativă „Europa, casa noastră”.Mulțumim tuturor celor care ne-au susținut și au participat la ediția precedentă!

RCE a desemnat finaliștii celei de-a doua ediții a concursului de desene

Finaliștii celei de-a doua ediții a concursului de desene organizat de Reprezentanța Comisiei Europene în România au fost desemnați în această lună. Din cele peste 3500 de lucrări înscrise în concurs, 60 de creații artistice au fost selectate pentru finală, iar cele mai reușite dintre ele vor fi desemnate câștigătoare. Astfel, pentru fiecare categorie de concurs - primar și gimnazial, au fost selectate câte 30 de lucrări dintre care vor fi alese ocupantele locurilor I, II și III, urmând să fie acordate totodată și câte trei mențiuni pentru fiecare secțiune în parte.


Organizat pentru al doilea an consecutiv, în Anul European al Voluntariatului de această dată, concursul de desene a avut drept temă voluntariatul. Elevi din ciclul primar și gimnazial din toate școlile din România au fost invitați să se înscrie în concurs cu lucrări ce au surprins diferite forme ale voluntariatului, atât prin abordarea unor teme recomandate, precum ”O faptă bună, dincolo de răsplată”, ”Ajutor pentru cei de lângă tine”,” Un copil, un animal”, ” Voluntariatul, ca stil de viaţă”, ”Dăruieşte o carte sau o jucărie”, ” Grija faţă de mediul înconjurător”, cât și prin abordarea altor unghiuri relevante pentru tematica propusă, lăsate la alegerea participanților.


În concurs au fost acceptate lucrări realizate în orice tehnică (ulei, acuarelă, creion, peniţă, colaj, ceracolor etc.), iar printre criteriile care au stat la baza selecției lucrărilor finaliste s-au numărat relevanța temelor abordate, originalitatea, precum și impactul vizual și comunicativ al creațiilor. Juriul a fost format din şapte membri care au evaluat modul în care creațiile înregistrate în competiție au întrunit criteriile menționate.


Finaliștii concursului de desene din acest an sunt așteptați la festivitea de premiere ce va avea loc în Bucureşti, în toamnă. Aceștia vor primi câte o diplomă de participare, iar câştigătorii şi premiile vor fi anunţate cu acest prilej, pentru fiecare categorie de vârstă (primar și gimnazial). Cei 60 de finalişti vor fi insoţiţi la festivitatea de premiere de către un adult, fie un cadru didactic sau părinte.


Ca şi în ediţia precedentă, lucrările finaliste, incluzând lucrările câștigătoare vor fi ulterior înscrise într-o licitaţie special organizată pentru colectarea de fonduri destinate copiilor dezavantajaţi.
Desenele finaliste pot fi vizualizate aici