Atenție: Anul acesta, începând cu luna mai, vă invităm să fiți alături de noi pentru o nouă inițiativă „Europa, casa noastră”.Mulțumim tuturor celor care ne-au susținut și au participat la ediția precedentă!

Reprezentanța Comisiei Europene a sărbătorit Ziua Europei 2011

Reprezentanţa Comisiei Europene a organizat un eveniment cu prilejul Zilei Europei duminică, 22 mai 2011, între orele 11.00 şi 18.00, la Băneasa Shopping City.La deschiderea oficială a evenimentului, alături de domnul Nicolae Idu, şeful Reprezentanţei Comisiei Europene în România, au participat reprezentantul Ministerului Afacerilor Externe din România şi ambasadori ai statelor membre ai Uniunii Europene.

Manifestările prilejuite de celebrarea Zilei Europei au continuat  pe tot parcursul zilei cu un spectacol inedit oferit de artişti consacraţi precum, Klasikvm Ensemble,Truverii, dar si de tineri care se pregătesc pentru o carieră artistică din cadrul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografie, UNARTE, Liceului de coregrafie “Floria Capsali”, Liceului de muzica “Dinu Lipatti”, Liceului “Spiru Haret”, Liceului de Arte Plastice “Nicolae Tonitza”, Liceului “Iulia Haşdeu”, Liceului Teoretic Bulgar "Hristo Botev", Liceului “George Enescu”, Colegiului “George Coşbuc”, Şcolii pentru deficienţi de vedere şi Şcolii cu clasele I-VIII nr. 45 “Titu Maiorescu”. Acestora li s-au  alăturat copiii de la Asociaţia Corporeanima, artiştii de la Uniunea Elenă din România, Institutul Polonez din Bucureşti şi Institutul Cultural Român.

 În cadrul spectacolului care a pornit de la deviza “Unitate prin Diversitate”, artiştii prezenţi au oferit momente de muzică clasică şi contemporană, dansuri clasice şi tradiţionale din spaţiul european, spectacole de balet şi street dance, piese de teatru, ateliere de artă, activităţi creative, expoziţii foto, creaţii din materiale reciclabile şi multe altele. Spectatorii prezenţi  au participat la diverse concursuri de cunoştinţe pe teme europene și au primit premii.