Atenție: Anul acesta, începând cu luna mai, vă invităm să fiți alături de noi pentru o nouă inițiativă „Europa, casa noastră”.Mulțumim tuturor celor care ne-au susținut și au participat la ediția precedentă!

Reprezentanţa Comisiei Europene în România anunţă deschiderea expoziţiei de desene „Ziua Europei 2013” în Pasajul Universității

Cele 60 de lucrări finaliste ale concursului de desene „Ziua Europei 2013”, organizat de Reprezentanța Comisiei Europene în România, vor fi expuse, în perioada 2 - 5 decembrie, în incinta Pasajului de la stația de metrou Universitate.

Realizate de elevii din clasele I – VIII, lucrările din acest an au fost selectate dintr-un număr total de 870 de desene înscrise la ciclul primar și 940 de creații la cel gimnazial.

Desenele vor putea fi achiziționate în cadrul unui eveniment special organizat de Reprezentanța Comisiei Europene în România, în data de 13 decembrie, iar fondurile colectate vor fi donate ONG-urilor care susțin copii defavorizați.

Concursul de desene ”Ziua Europei” este o componentă a campaniei de informare şi comunicare “Europa, casa noastră” și a ajuns în 2013 la cea de-a patra ediție. Campania se adresează elevilor şi profesorilor din învăţământul primar, gimnazial şi liceal şi are drept scop derularea unor activităţi cu dimensiune europeană prin care elevii sunt încurajaţi să se informeze despre Uniunea Europeană, istoria, valorile și politicile ei.

Reprezentanţa Comisiei Europene (RCE) în România reprezintă Comisia Europeană în România şi asigură un flux eficient de informaţii între aceasta şi cetăţenii şi autorităţile României. Viziunea Reprezentanţei este aceea a unei Românii europene atât prin calitatea sa de stat membru, cât şi prin implicarea activă a cetăţenilor săi în construcţia europeană. Misiunea RCE este de a contribui la o cât mai bună înţelegere a Uniunii Europene, a scopurilor, valorilor şi politicilor acesteia, aducând informaţia europeană cât mai aproape de cetăţeni, într-o formă adaptată nevoilor lor specifice.

Link-uri utile:

Lucrările finaliste ale concursului de desene „Ziua Europei”, ediția 2013, pot fi vizualizate aici.

Câștigătorii competiției sunt anunțați pe website-ul campaniei „Europa, casa noastră”