Atenție: Anul acesta, începând cu luna mai, vă invităm să fiți alături de noi pentru o nouă inițiativă „Europa, casa noastră”.Mulțumim tuturor celor care ne-au susținut și au participat la ediția precedentă!

Situația economică, clasa politică și sistemul de învățământ sunt, în ochii tinerilor, primele trei probleme ale României

Potrivit elevilor care au completat un "Eurochestionar" în cadrul campaniei Europa, casa noastră, printre cele mai importante probleme ale României se numără situația economică, clasa politică și sistemul de învățământ. În vreme ce majoritatea consideră că Uniunea Europeană ar putea ajuta la rezolvarea acestor probleme, există și tineri care cred că singurele soluții eficiente sunt cele interne.Prima problemă a țării noastre, economia, este văzută de tineri ca rezultatul crizei economice mondiale și al proastei organizări la nivel de țară. De asemenea, proasta organizare este și unul dintre factorii ce contribuie la neîncrederea în clasa politică actuală, împreună cu înclinația acesteia spre corupție și furt. În ceea ce privește sistemul de învățământ, principalele probleme identificate de elevi sunt haosul și lipsa sprijinului față de ei. În privința rezolvărilor pe care Uniunea Europeană le-ar putea furniza, tinerii sunt de păreri diferite. O bună parte din ei consideră că Uniunea s-ar putea impune mai mult prin legislație și fonduri europene, în vreme ce alții cred că problemele României pot fi rezolvate doar pe plan intern.