Atenție: Anul acesta, începând cu luna mai, vă invităm să fiți alături de noi pentru o nouă inițiativă „Europa, casa noastră”.Mulțumim tuturor celor care ne-au susținut și au participat la ediția precedentă!

Tinerii artisti de la liceul de arta Plugor Sandor din Sfantu Gheorghe pot fi lideri europeni

Concursul Lider European prin care tinerii sunt încurajați să dezvolte singuri proiecte de voluntariat pentru a avea o  comunitate mai bună este dedicat și tinerilor artiști. Astfel, elevii de la liceul de artă Plugor Sandor din Sfântu Gheorghe, județul Covasna au aflat ce presupune acest concurs, ce șanse le oferă și cum să se înscrie.

Pentru că în etapa națională a competiției echipele câștigătoare trebuie să își prezinte proiectele în fața unui juriu, în București, liceenii au aflat câteva tehnici care să îi ajute să vorbească cât mai bine în fața unui public.

La acțiune a participat Laura Sandor, reprezentanta Centrului de Informare Europe Direct din Sfântu Gheorghe, ea explicându-le tinerilor ce face organizația ei pentru elevi. În plus, liceenii au primit materiale informaționale pentru a conștientiza mai bine faptul că există o organizație chiar în orașul lor de unde pot afla informații despre drepturile lor ca cetățeni ei UE. În plus, pentru a înțelege mai bine avantajele voluntariatului pentru un tânăr, acțiunea  a avut ca invitat special pe Alina State, voluntară în cadrul Asociației de tineret ECOU.