Atenție: Anul acesta, începând cu luna mai, vă invităm să fiți alături de noi pentru o nouă inițiativă „Europa, casa noastră”.Mulțumim tuturor celor care ne-au susținut și au participat la ediția precedentă!

Uniunea Europeană - apel pentru susținerea biodiversității

Direcţia Generală pentru Mediu a Comisiei Europene a lansat în România cea de-a doua etapă din cadrul campaniei de comunicare a strategiei de biodiversitate pentru anul 2020. Noua etapă urmăreşte să stabilească legături pe termen lung  între indivizi şi grupuri de indivizi care îşi iau angajamentul de susţinere a biodiversităţii. Cei interesaţi pot primi informaţii şi recomandări legate de modul în care se pot implica în protejarea biodiversităţii. O excursie în Transilvania este oferită ca premiu într-o competiţie de susţinere a biodiversităţii. Punctul central al noi campanii este o aplicaţie 3D inedită creată pe pagina de Facebook dedicată campaniei Biodiversitatea.

Aplicaţia de Facebook – „Biodiversifică-ţi Prietenii” (Biodiversify Your Friends)  le permite utilizatorilor să includă poza de profil a tuturor prietenilor pentru a forma una dintre mascotele campaniei: Veveriţa Roşie, Tonul, Stejarul, Broasca sau Vrabia.

Toţi cetăţenii care vor folosi aplicaţia de Facebook vor participa la o competiţie având ca premiu o excursie pentru două persoane în regiunea Transilvania. Utilizatorii trebuie să îşi demonstreze pe aplicaţia de Facebook angajamentul de implicare în protejarea biodiversităţii prin acţiuni concrete. Acest angajament poate fi exprimat prin cuvinte, filme sau poze. În urma unui vot al utilizatorilor de Facebook, cele mai de impact 10 acţiuni vor fi jurizate de către Comisia Europeană care va decide câştigătorul final. Concursul se încheie pe 31 iulie 2011.

Câşigătorul competiţiei va petrece o săptămână în mijlocul naturii, bucurându-se de rarităţile naturii, precum observarea urşilor, alături de un ghid personal.

Mai multe informaţii găsiți  aici