Atenție: Anul acesta, începând cu luna mai, vă invităm să fiți alături de noi pentru o nouă inițiativă „Europa, casa noastră”.Mulțumim tuturor celor care ne-au susținut și au participat la ediția precedentă!

Uniunea Europeană - « o mamă cu mai mulți copii »

Dacă ar fi să comparăm Uniunea Europeana cu ceva, la ce v-aţi gândi prima dată ? Poate cu o mamă cu mulţi copii ?

Fiecare copil are o personalitate unică, vorbeşte în stilul său propriu, are obiceuri şi preferinţe diferite. Relaţionează în felul său şi înţelege orice lucru prin prisma filtrului său propriu. Copiii de la Şcoala Generală Herastrau au descoperit împreuna cu colega noastra, Claudia, diferenţele dintre tările Uniunii Europene : limba, tradiţiile, cultura, diferenţe care le conferă unicitate, dar şi simbolurile pe care toate le împărtăşesc, acelea ale Uniunii Europene.

Elevii au participat cu multă energie şi mult entuziasm la concursul de cultură generală despre Uniunea Europeana. Astfel, elevii au aflat că turnul mare cu ceas pe care l-au vazut în desenele « 101 Dalmatieni » se numeşte Big Ben şi se găseşte la Londra, că ştrudelul cu mere este o delicatesă vieneză, că Dunărea izvorăşte din Germania şi multe alte lucruri pe care elevii de clasa a 2 a şi a 3 a nu le ştiau până acum. Cei care au fost mai iuţi la raspuns, au fost şi răsplatiţi cu materiale informative despre ţările Uniunii Europene şi cu un mic ghid care îi învaţă să salute în toate limbile Uniunii Europene.

Sperăm ca acest mic ghid îi va ajute pe copii să  îşi facă prieteni în toate colţurile lumii, indiferent de cultură, pentru că aceste diferenţe culturale ne îmbogăţesc spiritual şi ne largesc viziunea. Suntem diferiţi, dar aceste diferenţe ne ajută să construim ceva mai frumos împreună : « Unitate în diversitate », asa cum spune si sloganul Uniunii Europene.