Atenție: Anul acesta, începând cu luna mai, vă invităm să fiți alături de noi pentru o nouă inițiativă „Europa, casa noastră”.Mulțumim tuturor celor care ne-au susținut și au participat la ediția precedentă!

„UNIUNEA EUROPEANĂ, UN PROIECT DE VIITOR” - concurs național de eseuri

 

Facultatea de Studii Europene din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, în parteneriat cu Europe Direct România, Reprezentanţa Comisiei Europene în România, Reprezentanţa Parlamentului European în România şi Ministerul Educaţiei Naţionale organizează Concursul Naţional de Eseuri „Uniunea Europeană, un proiect de viitor – perspectivă globală, dimensiune transatlantică şi parteneriat euroasiatic”,ediţia I (2013), în perioada 18 martie-26 aprilie a.c.

Concursul se adresează tuturor elevilor de liceu (cls. IX-XII).

Cele mai bune 3 eseuri referitoare la Uniunea Europeană, Parteneriatul Transatlantic şi Euroasiatic vor fi premiate cu o excursie la Instituţiile Uniunii Europene din Bruxelles, organizata in cursul anului universitar 2013-2014. Toţi participanţii vor primi o diplomă de excelenţă din partea Facultăţii de Studii Europene. Elevii de clasa a XII – a care vor opta pentru înscrierea la una dintre specializările oferite de Facultatea de Studii Europene, vor obţine nota 10 la proba eseu. Această notă reprezintă 20% din media de admitere (vezi http://euro.ubbcluj.ro/admitere/criterii-de-admitere-licenta ).

Termenul limită de trimitere a eseurilor este 26 aprilie 2013, la adresa de mail eseuri2013@euro.ubbcluj.ro.

Pentru informaţii referitoare la criteriile de redactare şi evaluare ale eseurilor,  accesaţi  linkurile de mai jos:

Criterii De Redactare Eseu.pdf

Model Eseu.doc

Pagina de facebook.

Anunţarea rezultatelor va avea loc în data de 9 mai 2013.