Europa, casa noastră – o nouă ediție

Europa, casa noastră este o campanie de comunicare și informare anuală a Reprezentanței Comisiei Europene în România, derulată în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale. Campania vizează creșterea nivelului de cunoștințe pe care elevii si liceenii din România le au despre Europa și Uniunea Europeană.

Competiția Națională Euro Quiz 2017 va începe în:
0 zile
0 ore
0 minute
0 secunde
Pregătiți-vă!

COMPETIȚIA NAȚIONALĂ

EURO QUIZ 2018

Aflați la a doua ediție online, Euro Quiz este un concurs pe teme europene deschis tuturor școlilor gimnaziale din România (elevilor din clasa a VI-a). Participanții au șansa să se califice în marea finală ce se va desfășura în București, la sediul Reprezentanței Comisiei Europene. Premiile atractive și, mai ales, cunoștințele acumulate, lucrul în echipă și experiența dobândită sunt tot atatea motive să vă înscrieți în concurs!

Câștigătorii competiției online Euro Quiz 2018

Cele două echipe câștigătoare sunt:

 

1. Școala Gimnazială „Mircea cel Bătrân” Pitești – Echipa: Îndrăzneții (Scor: 238 puncte, Timp: 11 min 15 sec)
2. Școala Gimnazială „General Grigore Bastan” Buzău – Echipa: Euroforce (Scor: 238 puncte, Timp: 12 min 10 sec)

 

Echipele vor fi contactate pentru a participa în finala organizată în București, la sediul Reprezentanței Comisiei Europene, pe 14 iunie 2018.


Apăsați aici pentru a descărca întrebările și răspunsurile.

Ce este Euro Quiz?

Euro Quiz este un concurs online cu întrebări și răspunsuri despre istoria, prezentul și viitorul Uniunii Europene.
Euro Quiz are drept scop încurajarea lucrului în echipă, îmbogățirea cunoștințelor despre Europa și Uniunea Europeană și dezvoltarea abilităților de rezolvare a problemelor în rândul elevilor din clasa a VI-a a ciclului gimnazial. Participarea la acest concurs presupune răspunsul rapid și corect la întrebări prestabilite din diverse arii de cultură generală precum istorie, geografie, artă, gastronomie etc., ce vor fi completate online de către elevi.

Cum ne pregătim pentru concurs?

Înainte de concursul propriu-zis, vă recomandăm să studiați resursele disponibile pe site-ul Europa, casa noastră, pe care le puteți descărca gratuit.​ Totodată, accesând secțiunea Pregătire puteți găsi exemple de întrebări.
Asigurați-vă că aveți timp suficient de pregătire înainte de concursul online.
O echipă puternică este o echipă informată și bine pregătită!

Pregătire

Regulamentul concursului

Concursul Euro Quiz se va desfășura în trei etape ce presupun: înscrierea concurenților pe site-ul competiției, etapa online contracronometru și marea finală ce va avea loc la sediul Reprezentanței Comisiei Europene. Pentru detalii despre fiecare dintre aceste etape și pentru a cunoaște regulile competiției, accesați regulamentul concursului în secțiunea Descarcă.

Descarcă