Europa, casa noastră – o nouă ediție

Europa, casa noastră este o campanie de comunicare și informare anuală a Reprezentanței Comisiei Europene în România, derulată în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale. Campania vizează creșterea nivelului de cunoștințe pe care elevii si liceenii din România le au despre Europa și Uniunea Europeană.

Competiția Națională Euro Quiz 2017 va începe în:
0 zile
0 ore
0 minute
0 secunde
Pregătiți-vă!

COMPETIȚIA NAȚIONALĂ

EURO QUIZ 2018

Aflați la a doua ediție online, Euro Quiz este un concurs pe teme europene deschis tuturor școlilor gimnaziale din România (elevilor din clasa a VI-a). Participanții au șansa să se califice în marea finală ce se va desfășura în București, la sediul Reprezentanței Comisiei Europene. Premiile atractive și, mai ales, cunoștințele acumulate, lucrul în echipă și experiența dobândită sunt tot atatea motive să vă înscrieți în concurs!

Ce este Euro Quiz?

Euro Quiz este un concurs online cu întrebări și răspunsuri despre istoria, prezentul și viitorul Uniunii Europene.
Euro Quiz are drept scop încurajarea lucrului în echipă, îmbogățirea cunoștințelor despre Europa și Uniunea Europeană și dezvoltarea abilităților de rezolvare a problemelor în rândul elevilor din clasa a VI-a a ciclului gimnazial. Participarea la acest concurs presupune răspunsul rapid și corect la întrebări prestabilite din diverse arii de cultură generală precum istorie, geografie, artă, gastronomie etc., ce vor fi completate online de către elevi. Fiind o competiție online, nu există un număr limitat de participanți. Concursul va avea loc în prima săptămână din luna iunie. Data exactă va fi afișată pe site. Vă invităm și vă așteptăm să participați! Înscrierile au început!

Cum particip?

Euro Quiz este un concurs între echipe! De aceea, împreună cu un profesor coordonator, stabiliți membrii echipei și alegeți un nume pentru echipa voastră. Fiecare echipă înscrisă în concurs trebuie să aibă 4 membri (elevi din clasa a VI-a) și să fie coordonată de un profesor.

Formular de înscriere

Cum ne pregătim pentru concurs?

Înainte de concursul propriu-zis, vă recomandăm să studiați resursele disponibile pe site-ul Europa, casa noastră, pe care le puteți descărca gratuit.​ Totodată, accesând secțiunea Pregătire puteți găsi exemple de întrebări.
Asigurați-vă că aveți timp suficient de pregătire înainte de concursul online.
O echipă puternică este o echipă informată și bine pregătită!

Pregătire

Regulamentul concursului

Concursul Euro Quiz se va desfășura în trei etape ce presupun: înscrierea concurenților pe site-ul competiției, etapa online contracronometru și marea finală ce va avea loc la sediul Reprezentanței Comisiei Europene. Pentru detalii despre fiecare dintre aceste etape și pentru a cunoaște regulile competiției, accesați regulamentul concursului în secțiunea Descarcă.

Descarcă