Europa, casa noastră – o nouă ediție

Europa, casa noastră este o campanie de comunicare și informare anuală a Reprezentanței Comisiei Europene în România, derulată în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale. Campania vizează creșterea nivelului de cunoștințe pe care elevii si liceenii din România le au despre Europa și Uniunea Europeană.

Competiția Națională Euro Quiz 2018 va începe în:
0 zile
0 ore
0 minute
0 secunde
Pregătiți-vă!Aflat la a doua ediție online, concursul Lider European este o activitate ce presupune creativitate și provocări, care se adresează elevilor de liceu și reprezintă un mijloc de comunicare între Reprezentanța Comisiei Europene și generațiile și familiile tinere. Concursul are rolul de a dezvolta abilitățile de lider ale elevilor și de a le face utile în contextul activităților legate de valorile și temele europene.

Corrigendum

Grila de evaluare conform căreia au fost evaluate toate proiectele înscrise în competiția atât din anul 2017, cât și din 2018 este următoarea:

Criterii de evaluare Puncte
Raportarea la valorile europene 20
Identificarea problemei, orientarea către găsirea de soluții, originalitate 20
Calitatea proiectului, coerența lucrului în echipă, sustenabilitatea 30
Impactul asupra vieții de zi cu zi la nivel regional 20
Calitatea prezentării 10
Punctaj total 100

Ce este Lider European?

Concursul Lider European provoacă elevii de liceu din clasele IX-XI să lucreze în echipă și să elaboreze proiecte prin care să răspundă problemelor sau oportunităților existente în comunitățile locale. Concursul se concentrează pe dezvoltarea de proiecte în oricare dintre domeniile social, cultural, afaceri/ economic și de mediu.


Competiția își propune să dezvolte abilitățile de leadership și de vorbire în public ale elevilor, spiritul de echipă și capacitatea de a mobiliza grupuri de oameni pentru a lucra împreună în beneficiul comunității lor. Obiectivul concursului este de a spori și consolida spiritul Uniunii Europene în rândul tinerilor, în contextul activităților legate de valorile și temele europene.


Elevii trebuie să formeze echipe de patru membri și un profesor coordonator pentru a participa. Înscrierea se va realiza de către profesor, până la 31 octombrie 2018, ora 24:00, pe platforma www.europacasanoastra.ro. Ulterior, fiecare echipă înscrisă trebuie să pregătească și să încarce pe site prezentarea proiectului propus, nu mai târziu de 14 noiembrie 2018, ora 24:00.

Concursul Lider European și-a desemnat liderii!

Cele trei echipe finaliste au avut ocazia să își prezinte proiectele în București, in cadrul evenimentului organizat la Spațiul Public European, dând de furcă juriului care a stabilit câștigătorii după lungi dezbateri.


Câștigătorii concursului Lider European 2017, premiați de doamna Angela Cristea, șeful Reprezentanței Comisiei Europene sunt:


• Locul I - Echipa „C.R.E.D.E.M” – Școala Profesională Gropința din Iași cu proiectul „Credem in educatie”
• Locul II - Echipa „DEAFLIDER” - Liceul Tehnologic Special pentru Deficienți de Auz din Cluj-Napoca cu proiectul „Mobilizare. Învățare. Împreună”
• Locul III - Echipa „Mutatio” – Colegiul Național Silvania din Zalău cu proiectul „HUB–Ă Tinerească de Zalău”


Îi felicităm încă o dată pe toți cei peste 1500 de elevi înscrisi în concurs și le urăm tuturor să rămână implicați în viața comunității.

Regulamentul concursului

Concursul Lider European se va desfășura în trei etape: înscrierea participanților pe site-ul competiției, încărcarea online a proiectelor și alegerea celor mai bune 8 echipe, și marea finală de la București. Pentru detalii despre fiecare dintre aceste etape și pentru a fi informat cu privire la regulile competiției, vă rugăm să consultați Regulamentul, din secțiunea Descărcare.

Afișare grilă de evaluare.

Descarcă

Premii

Toți membrii echipelor vor primi o diplomă de participare la concursul Lider European. Profesorul coordonator va putea descărca diplomele de pe site și le va distribui membrilor echipei.

Fiecare echipă finalistă va primi un premiu în bani – care vor fi acordați în numerar, prin transfer bancar sau cec.

– 700 de euro pentru locul 1;
– 500 de euro pentru locul 2;
– 300 de euro pentru locul 3;
– 100 de euro pentru cele 5 mențiuni.

Suma tuturor premiilor acordate pentru cele 8 echipe va fi în limita a 2.000 EUR.
Premiile vor fi utilizate numai pentru a susține implementarea proiectelor.

Echipele clasate pe primele trei locuri vor fi invitate la București pentru a-și prezenta proiectul în fața juriului.

Regulamentul concursului